FémforgácsHard Rock MagazinMetal.huPasszio.huRockbookRockStationRockerek.hu
RozsdagyárShock! MagazinUnderground MagazinViharock.huZenevilag.net
   

(2005) 1. HangSúly™ zenei díj --- A nyertesek

A 2006-os év elején első alkalommal bonyolítottuk le a Hungarian Metal Awards szavazást. A tizenhárom webzine-ből álló zsűri hat kategóriában adta le szavazatait. A nyertesek között az Isten Háta Mögött, a Remorse, a Tűzmadár, a Nadir, a Hard, a Blind Myself, a Moby Dick, az Ahriman és a Black Leaves neve szerepel. Íme a részletek:

Az év albuma

Úgy tűnik, hogy 2005 legsikerültebb rock/metal alkotása az ISTEN HÁTA MÖGÖTT albuma volt, hiszen három kategóriában is az élen tudtak végezni, és szinte mindegyikben kaptak jelölést (leszámítva a Legjobb debütálás kategóriát, hiszen a Szokásos Hátborzongató Kora Reggeli Ordítás már a második IHM nagylemez). Másik nagy favorit az ózdi REMORSE volt, mely a második legtöbb kategóriában kapott jelölést és kettőben nyerni is tudott.

Az év debütáló albuma

A kategóriát megosztva nyerte a klasszikus hard rockot játszó, régi motorosokból álló HARD zenekar, a sajátos death metalban utazó fehérvári NADIR és a klasszikus heavy metalt friss erővel megtöltő ifjú reménység, a TŰZMADÁR.

Az év koncertzenekara

Szintén szoros eredményt hozott a Legjobb koncertbanda kategória, ahol rengeteg volt a jelölt, de végül a BLIND MYSELF kapaszkodott fel a csúcsra, hajszálnyival megelőzve az Ektomorf, a Bridge To Solace, a Fürgerókalábak, az Isten Háta Mögött és a Subscribe gárdáját.

Az év stúdióprodukciója

A hangstúdiók közül a Legjobb produkció kategóriában a legtöbb lemezzel (pontosan néggyel) a szolnoki Denevér stúdió (Cserfalvi "Töfi" Zoltán) szerepelt jelöltként és végül a Remorse albumával csak egy hajszálnyira maradt le az elsőségről, amit megosztva kapott az érdi BAKERY stúdió (Isten Háta Mögött album) és a Moby Dick 2005-ös stúdiólemezét koprodukcióban készítő dunakeszi HSB és soproni MD stúdiók.

Az év lemezborítója

A kategóriában Sallai Péter és Havancsák "Hjules" Gyula művei közül szerepelt a legtöbb jelöltként. Minimális különbséggel kerültek ki végül a győztesek: HORVÁTH ATTILA, KERTI TAMÁS és HAVANCSÁK "HJULES" GYULA munkái.